Medior KYC Specialist

Plaatsingsdatum: 06-09-2021
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO
Locatie: Amersfoort

Een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem is het doel waar onze opdrachtgevers zich iedere dag opnieuw voor inzet. Om dit te kunnen bereiken is het opsporen van financiële criminaliteit erg belangrijk. Deze activiteiten (het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie) worden bij onze opdrachtgever op de afdeling Deceting Financial Crime (DFC) aangepakt. Door middel van kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn zij beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen zij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk
Als medior analist start je binnen één van de onderdelen van het DFC, namelijk het Know Your Client Centre van de afdeling Commercial Banking. Binnen het KYC Centre ga jij uitsluitend werken met zakelijke klanten. Deze zijn grofweg onderverdeeld in twee type klanten: de Small and Medium Enterprise (SME) en de Commercial Banking Clients (CBC). Als analist ben je verantwoordelijk voor het actualiseren en completeren van klantdossiers. Dit doe je zowel op juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch vlak. 
 
Dit gebeurt bij het aangaan van een klantrelatie, maar ook tijdens de relatie ga jij structureel periodieke reviews uitvoeren op klanten. Daarnaast begeleid jullie team trajecten waarbij afscheid wordt genomen van een klant, bijvoorbeeld omdat hij/zij geldende regel- en wetgeving overtreedt. Dit alles draagt er aan bij dat onze opdrachtgever klanten écht goed kennen en dat klantdossiers compleet en reconstrueerbaar zijn. Door dit goed te doen, zijn jullie in staat om financiële criminaliteit tegen te gaan! Dat moet ook, want toezichthouders stellen steeds hogere eisen; zij zien er op toe dat banken mogelijke risico’s vroegtijdig inschatten. 

Van jou als medior wordt verwacht dat je naast het uitvoeren van je eigen analyses je ook feedback geeft aan collega’s om elkaar verder te brengen en kan je de coördinatie en regie overnemen in afwezigheid van de senior. Met dit alles draag je bij aan de kwaliteit van de klantdossiers en daarmee aan de purpose van de opdrachtgever.

Wat krijg je van ons?

  • Bruto maandsalaris tot en met € 4.800,- per maand (of een tarief van € 52,00 als ZZP'er);
  • vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek;
  • NS Business Card of reiskostenvergoeding;
  • 25 vakantiedagen;
  • Leuke events (denk hierbij aan een strandfeest, borrels etc)
  • Pensioenopbouw vanaf de 26e week;
  • Betrokken recruiters.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Janine Keizerweerd (Recruiter)

06-57243218

janine.keizerweerd@bold-people.nl

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur ons een open sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd?

Soliciteer direct!

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Stuur ons een open solicitatie.

Alle rechten voorbehouden © 2021 BOLD People