Medewerker Bijzonder Beheer Hypotheken Late

Plaatsingsdatum: 10-01-2022
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: WO / Universitair
Locatie: Capelle aan den IJssel

De blijvende daling van het aantal betalingsachterstanden is zeer positief! Dit komt door de inspanningen van geldverstrekkers die hebben geïnvesteerd in onder andere de invulling van Bijzonder Beheer. Goede bijzonder beheer medewerkers zijn gewoonweg onmisbaar. Voor klanten zijn deze medewerkers hét lichtpuntje in een moeilijke tijd die voor een uitweg zorgen. Maak jij het verschil voor de klant en geldverstrekker? Lees dan gauw verder.

Jouw rol als medewerker bijzonder beheer late is afwisselend en geeft voldoening! Je kruipt graag in de huid van een financieel coach en zorgt voor doorbraak in iemands leven. Dit doe je met alle aandacht en oprechte interesse. In jouw gesprekken breng je de financiële situatie goed in kaart door te luisteren naar het verhaal achter het verhaal. Op een doeltreffende manier werk jij aan duurzaam herstel.

Dit krijg jij!

  • Thuiswerken. De mogelijkheid om na een (korte) inwerkperiode grotendeels vanuit huis te werken.
  • Cv boost. Een invloedrijke naam erbij op jouw cv.
  • Een aantrekkelijk salaris dat passend is bij jouw kennis en ervaring.
  • Een eigen klantportefeuille. Je bent de regisseur van jouw eigen agenda binnen de tijdskaders van het “late’ herstel traject.

Jouw werkomgeving
Je gaat onderdeel uitmaken van een team bijzonder beheer specialisten die verantwoordelijk zijn voor hypotheekachterstanden vanaf 3 maanden. Als professional word je uitgedaagd om nog beter te worden in wat je doet. Je komt te werken in een werkomgeving waar je altijd jezelf kunt zijn en ondernemerschap kunt tonen. Ruimte voor verbetering is er altijd en ook zeer welkom.

Jouw baan

  • Motiverende klantgesprekken voeren waarin je de problemen van de klant analyseert en werkt naar een duurzame oplossing;
  • Goed inventariseren wat de financiële situatie is van de klant om te bepalen wat de meest geschikte oplossing is. Dit doe je door het beoordelen van inkomsten/uitgaven;
  • Passende betalingsregelingen treffen, maar ook informeren over andere mogelijkheden voor woningbehoud;
  • Is woningbehoud niet meer mogelijk? Dan neem je de klant op een mensgerichte wijze mee in het vervolgtraject. Mogelijke opties die je bespreekt zijn taxatie van het onderpand en het inregelen van een verkoopvolmacht.

Onze senior medewerkers ervaren vooral de A tot Z verantwoordelijkheid van eigen dossiers als erg prettig!
 

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Zakena Azaguag (Recruiter)

06-20941086

zakena@bold-people.nl

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur ons een open sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd?

Soliciteer direct!

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Stuur ons een open solicitatie.

Alle rechten voorbehouden © 2021 BOLD People