Junior Transactiemonitoring Analist

Plaatsingsdatum: 01-12-2021
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO
Locatie: Utrecht

Zo ziet jouw baan eruit
Jij kent de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) binnen no time op je duimpje. Wanneer je start, leer je alles wat je nodig hebt om witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. Ook krijg je een buddy toegewezen die jou alle ins en outs leert. Vervolgens ga je samen met je procesteam met een voorraad dossiers aan de slag. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het teamdoel: al deze zaken beoordelen.

Met je team begin je iedere werkdag met een dagstart om de uitdagingen en bijzonderheden van die week te bespreken. Daarna ga je aan de slag met je eigen dossiers. Een zaak kan bij jou terechtkomen omdat er bijvoorbeeld wekelijks een verdachte hoeveelheid contant geld wordt gestort door een klant, of omdat een zakelijke of particuliere klant onlangs slecht in het nieuws is geweest. Ook kan het zijn dat je een signaal uit de organisatie ontvangt, bijvoorbeeld doordat je collega’s van de afdeling Fraude aanwijzingen hebben voor grondig onderzoek. Jij verzamelt informatie om een actueel klantbeeld te vormen. Daarna onderzoek, analyseer en beoordeel je mogelijke risico’s op het gebied van klantintegriteit. Zijn er signalen van niet-integer gedrag? Dan schrijf je een analyse en leg je de beoordeling van de klantactiviteiten vast in een risicobeoordeling.

Dagelijks blijkt uit berichten in de media wat de relevantie van jouw werk is. De actualiteiten houden jij en je collega’s dan ook goed in de gaten. Nieuwsberichten zijn namelijk een belangrijke bron om witwassen en terrorismefinanciering op het spoor te komen. Het uiteindelijke doel van jou en je collega’s? Zorgen dat de risico’s van de Volksbank altijd in control blijven.

Hier kom je te werken
Op de gehele afdeling werk je met ongeveer 130 collega’s. Samen werken we aan verschillende processen: (verscherpt) klantonderzoek, transactiemonitoring, sancties en vorderingen.  Voor deze vacature ga je aan de slag voor het proces transactiemonitoring. Wat overigens niet betekent dat je daar altijd blijft. Ons doel is dat jij – op jouw eigen tempo en binnen jouw mogelijkheden – meerdere processen leert kennen. Zo ben je multi-inzetbaar. Ook stimuleren we het volgen van opleidingen en organiseren we periodiek de leergang Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering van het Nederlands Compliance Instituut voor nieuwe medewerkers.

Je procesteam bestaat uit 30 – 40 collega’s, voornamelijk jonge mensen die hard werken, maar ook tijd maken voor gezelligheid. Bijvoorbeeld door een donderdag- of vrijdagmiddagborrel te organiseren, een lunchwandeling te maken of een potje pingpong te spelen tijdens werktijd. Al is dat in deze tijd wel anders, omdat we ons houden aan de coronamaatregelen en dus thuiswerken. Maar ook dát houden we gezellig. Zo zijn er virtuele borrels, is er een week- en een dagstart en is er af en toe een quiz.

Het BOLD People aanbod

 • Een detacheringscontract en verschillende mooie (vervolg)opdrachten in het verschiet binnen de financiële sector, als bijvoorbeeld Medior KYC Analist, bij onze grote vaste opdrachtgevers.
 • Een opdracht bij onze opdrachtgever voor 36 uur per week en voor minimaal 6 maanden.
 • Een mooi salaris tussen de €2.500,- en €3.000,- bruto op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Pensioenopbouw vanaf de 26 gewerkte weken.
 • Vergoeding om je eigen thuiswerkplek in te richten.
 • Een NS-business card of reiskostenvergoeding voor eigen vervoer.
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via BOLD People. Denk aan het behalen van andere Wft certificaten (Hypothecair en Vermogen).
 • Een vast contactpersoon vanuit ons die regelmatig proactief contact met je opneemt en waarbij je altijd terecht kunt. Je kunt sparren/schakelen over werkinhoudelijke situaties of over je verdere ambities.
 • Een vast contactpersoon voor al je administratieve en praktische vragen, zodat je altijd snel reactie krijgt.
 • Leuke BOLD People events (denk hierbij aan een strandfeest, borrels etc.)

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Bichha Ly (Recruiter)

030-3039300

bichha@bold-people.nl

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur ons een open sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd?

Soliciteer direct!

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Stuur ons een open solicitatie.

Alle rechten voorbehouden © 2021 BOLD People