Junior KYC Analist

Plaatsingsdatum: 08-11-2021
Uren per week: 40
Opleidingsniveau: HBO
Locatie: Utrecht

Zo ziet jouw baan eruit
Jij kent de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) binnen no time op je duimpje. Wanneer je start bij de Volksbank, leren we jou alle skills die je nodig hebt om integriteitsrisico’s te herkennen en daarop te acteren. Ook krijg je een buddy toegewezen die jou alle ins en outs van de Volksbank leert. Vervolgens ga je samen met je collega’s met een voorraad dossiers aan de slag. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het teamdoel: al deze zaken beoordelen.

Met je team begin je iedere werkdag met een dagstart om de uitdagingen en bijzonderheden van die week te bespreken. Daarna ga je aan de slag met je eigen dossiers. Jij verzamelt informatie om een actueel klantbeeld te vormen. Indien nodig neem jij hiervoor contact op met de klant. Daarna onderzoek, analyseer en beoordeel je mogelijke risico’s op het gebied van klantintegriteit. Zijn er signalen van niet-integer gedrag? Dan schrijf je een analyse en leg je de beoordeling van de klantactiviteiten vast in een risicobeoordeling. Het uiteindelijke doel van jou en je collega’s? Zorgen dat de Volksbank haar klanten goed kent en risico’s op witwassen en terrorismefinanciering gemitigeerd zijn.

Hier kom je te werken
Bij het Competence Center Klantintegriteit werk je met ongeveer 130 collega’s. Samen werken we aan verschillende processen: (verscherpt) klantonderzoek, transactiemonitoring, sancties en vorderingen. We stimuleren het volgen van opleidingen en organiseren periodiek de leergang Bestrijding witwassen en terrorismefinanciering van het Nederlands Compliance Instituut voor nieuwe medewerkers.

Je procesteam bestaat uit ongeveer 30 collega’s, voornamelijk jonge mensen die hard werken, maar ook tijd maken voor gezelligheid. Bijvoorbeeld door een donderdag- of vrijdagmiddagborrel te organiseren, een lunchwandeling te maken of een potje pingpong te spelen tijdens werktijd. Al is dat in deze tijd wel anders, omdat we ons houden aan de coronamaatregelen en dus thuiswerken. Maar ook dát houden we gezellig. Zo zijn er virtuele borrels, is er een week- en een dagstart en is er af en toe een quiz.

Jouw kwaliteiten:
Grondig analyseren, het belang van de klant afwegen en snel schakelen: daar ben jij goed in. Jij werkt nauwkeurig, durft de knoop bij twijfel door te hakken en neemt verantwoordelijkheid voor je werk. In prioriteren en plannen ben je sterk. Je vindt het prettig om zelfstandig te werken, maar voelt je zeker ook onderdeel van het team. Kritisch als je bent, weet je onjuistheden snel te signaleren en hoofd- en bijzaken te scheiden. Je beschikt ook over een gezonde dosis overtuigingskracht, daadkracht en inlevingsvermogen. En met jouw drive om te blijven leren en jezelf verder te ontwikkelen, ben je bij de Volksbank aan het juiste adres om te groeien als professional.
 

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Lieke Visser (Recruiter)

030-3039300

lieke@bold-people.nl

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur ons een open sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd?

Soliciteer direct!

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Stuur ons een open solicitatie.

Alle rechten voorbehouden © 2021 BOLD People